Architectenbureau Otto Das

 
109. Hoogkarspel 02 groen

nieuwe entree's woongebouw

De beide entrees aan de Hoogkarspelstraat zijn naar buiten uitgebouwd met postkasten en bellenplateau op de begane grond. De ingangen hebben een hoge luifel die trapsgewijs oploopt van het gebouw naar buiten.

Acht woongebouwen in de wijk Leyenburg rondom de Hoogkarspelstraat in Den Haag zijn gerealiseerd in vier en vijf bouwlagen. Drie van de acht woongebouwen met in totaal 84 woningen zijn gerenoveerd: twee gebouwen aan de Hoogkarspelstraat en één gebouw aan de Medemblikstraat.

Van alle woningen zijn de kozijnen vernieuwd en voorzien van geïsoleerd glas en ventilatieroosters. Tegelijk is een individuele warmwatervoorziening in de keuken aangesloten op de gevel. Het ontwerp van de nieuwe puien is subtiel aangepast aan de nieuwe situatie. Door de omvang van dit project (ca. 400 kozijnen) was Buva in staat de roosters en de eindkappen in dezelfde kleur als het schilderwerk van de kozijnen (cremewit RAL 9001) te leveren.

De eindgevels van alle drie woongebouwen zijn geïsoleerd en voorzien van keramische beplating van Tonality. [Destijds een zelfstandig bedrijf, inmiddels onderdeel van Eternit.] De isolatie is alleen aangebracht tegen het gedeelte met daarachter woningen. Het gedeelte van de eindgevel ter plaatse van het trappenhuis is niet bekleed. Aan de rand is de beplating omgezet naar de binnenkant van het balkon. Hierdoor hebben de eindwoningen op het balkon een buitenraam gekregen.

Alle trappenhuizen zijn van nieuw schilderwerk voorzien. Het is in een nieuw patroon is aangebracht. Op de wanden en op de grond is tegelwerk toegepast van Winckelmans. Daarin is de straatnaam en zijn de huisnummers aangebracht.

De nieuwe entrees zijn naar buiten uitgebouwd met een trapsgewijs oplopen luifel.

De flats zijn eigendom van Vestia Den Haag Zuid-Oost.