Architectenbureau Otto Das

 
De gevels met compleet nieuwe kozijnen en voor het eerst ook balkons aan de zonnige Laakzijde. Het metselwerk is schoongemaakt en geïsoleerd.

Laagbouw Stieltjesstraat

Opdrachtgever en eigenaar van de 125 woningen in vier bouwlagen aan de Stieltjesstraat (even zijde) is Woningbouwvereniging Staedion.

In april 2009 is de renovatie van deze woningen aan de Stieltjesstraat van start gegaan. Alle kozijnen zijn vernieuwd en voorzien van geïsoleerde beglazing. De spouwmuren zijn ingespoten met isolatievlokken.

Aan de bovenwoningen is een balkon toegevoegd van 7 m2. Ruim voldoende voor een tafel en drie stoelen. Daardoor moest ook de indeling van het kozijn worden aangepast. ). Het balkon ligt met de woonkamers op het zuidwesten met praktisch de hele middag zon. Daarvandaan hebben de woningen uitzicht op de Laak en het daar gelegen openbaar groengebied.

De begane grond woningen zijn veelal toegewezen aan mindervalide bewoners. De meeste van de bewoners van deze woningen hadden al een tuin aangelegd op het gemeentelijk terrein. Vanaf de renovatie is de grond overgedragen van de gemeente aan de woningbouwvereniging Staedion. Daarmee hebben de begane grondwoningen nu ook formeel een tuin ter beschikking.

De entrees van alle 17 portieken gelegen aan de Stieltjesstraat zijn van nieuwe luifels voorzien.  

De daken van alle drie woongebouwen (oppervlak ca. 3.650 m2) zijn geïsoleerd en voorzien van een warmte-terugwin-installatie. Boven de keukens zijn op het dak warm tapwater voorzieningen aangebracht.

De uitvoering is in maart 2010 gereedgekomen en was in handen van Heembouw vestiging Noordwijkerhout.