Architectenbureau Otto Das

 
De nieuwe entree in volle glorie maakt de wedergeboorte van het woongebouw de Bizet compleet.

entree's woongebouw

Bij het groot onderhoud van de Bizetflat in Naaldwijk zijn in 2008/2009 twee markante nieuwe hoofdtoegangen toegevoegd. Tussen beide nieuwe toegangen is een tuinmuur aangebracht, die de tuinen van de woningen op de begane grond afsluit van het naastgelegen groengebied.

De Bizetflat van Vestia Westland is een woongebouw van bijna 200 meter lang gelegen aan de Stokdijkkade in het centrum van Naaldwijk. Het gebouw heeft 99 huurwoningen en werd gebouwd in 1972. Het gebouw werd gerealiseerd in het bouwsysteem Elementum.

De liften zijn van nieuwe kooien voorzien en de interieurs zijn opnieuw ingericht. De eindgevel bestaat uit grote dubbelwandige prefab betonplaten. Isolatie daarvan bleek niet kostendekkend. Deze eindgevels zijn wel voorzien van een groot beeldmerk.

In de interieurs van de woningen zijn de keukens en badkamers vernieuwd. De blokverwarming is gewijzigd naar individuele stookinstallaties.

De renovatie van de Bizetflat is is in 2009 gereed gekomen. Het Aannemingsbedrijf Panagro heeft de werkzaamheden uitgevoerd. De begeleiding van de uitvoering was in handen van Alphaplan.

© Architektenburo Otto Das