Architectenbureau Otto Das

 
Stieltjesstraat Vestia Den Haag Zuid-Oost

hoogbouw Stieltjesstraat

Bij deze vier woongebouwen aan de Stieltjesstraat van Vestia Zuid-Oost met in totaal 224 woningen zijn de entrees geheel vernieuwd. De verticale delen van de staalconstructie sluiten aan op de raampartijen boven de ingang. De gebouwen zijn in de jaren zeventig van de vorige eeuw door het toenmalige gemeentelijke woningbedrijf gerealiseerd.

De vier nieuwe entrees bestaan uit een robuuste staalconstructie van twee verdiepingen hoog. Daar direct achter staat een rank glazen toegangshuis met de hoofdtoegangsdeur, postkasten en het centrale bellenplateau. Op de hoeken stuit het glas op glas met een naad van siliconenkit voor de afdichting. In de hal vlak achter de postkasten ben je al binnen, maar daar sta je nog buiten het gebouw. Net als bij een erker kan je daar langs de gevel kijken.

Op de eerste verdieping is een balkon ontstaan met ruim uitzicht over het parkeerterrein. De stalen balustrade is benut voor een naambord van de flat dat in groot formaat [100x700 cm] in een lichtbak is geplaatst. De grote letters zijn speciaal voor dit gebruik ontworpen door letterontwerper Peter Verheul.

De vier entrees zijn in verschillende kleuren uitgevoerd. Elk woongebouw heeft een eigen tegelpatroon in daarop afgestemde kleuren.

De uitvoering van deze entrees was in handen van Formabouw in Zoeterwoude.

Het parkeerterrein is geheel opnieuw ingedeeld en er zijn nieuwe bomen geplant. Direct bij de hoofdtoegang is ruimte gereserveerd voor bergingen van scootmobielen en een eenvoudige fietsenstalling. Dwars over het parkeerterrein loopt een zebrapad recht op de vernieuwde toegang af.