Architectenbureau Otto Das

 
Vernieuwde entree van woongebouw aan de Medemblikstraat.

nieuwe entree woongebouw

De entree van de Medemblikstraat is vergroot door een gedeelte van een berging erbij te betrekken. De afwerking van wanden en vloeren is kleurrijk uitgevoerd in kleine tegeltjes van Winckelmans.

Acht woongebouwen in de wijk Leyenburg rondom de Hoogkarspelstraat in Den Haag zijn gerealiseerd in vier en vijf bouwlagen.

Drie van de acht woongebouwen met in totaal 84 woningen zijn gerenoveerd: twee gebouwen aan de Hoogkarspelstraat en één gebouw aan de Medemblikstraat. Van alle woningen zijn de kozijnen vernieuwd en voorzien van geïsoleerd glas en ventilatieroosters. Tegelijk is een individuele warmwatervoorziening in de keuken aangesloten op de gevel. Het ontwerp van de nieuwe puien is subtiel aangepast aan de nieuwe situatie. Door de omvang van dit project (ca. 400 kozijnen) was Buva in staat de roosters en de eindkappen in dezelfde kleur als het schilderwerk van de kozijnen (cremewit RAL 9001) te leveren.

De kopgevels van alle drie woongebouwen zijn geïsoleerd en voorzien van keramische beplating van Tonality. De isolatie is alleen aangebracht tegen het gedeelte met daarachter woningen. Het gedeelte van de eindgevel ter plaatse van het trappenhuis is niet bekleed. Aan de rand is de beplating omgezet naar de binnenkant van het balkon. Hierdoor hebben de eindwoningen op het balkon een buitenraam gekregen.

Alle trappenhuizen zijn van nieuw schilderwerk voorzien. Het is in een nieuw patroon is aangebracht. Op de wanden en op de grond is tegelwerk toegepast van Winckelmans. Daarin is de straatnaam en zijn de huisnummers aangebracht.

De nieuwe entree is verbreed doordat de achterliggende berging bij de entree is betrokken.

De flats zijn eigendom van Vestia Den Haag Zuid-Oost.