Architectenbureau Otto Das

 
De voorgevel van links. Na realisatie van een aansluitende dakopbouw ontstaat opnieuw symmetrie over de as van de vijf bovenramen.

dakopbouw

In de Akeleistraat en de Fuchsiastraat in Den Haag zijn honderden woningen gebouwd in twee verdiepingen. De panden bestaan uit een benedenwoning en een bovenwoning. De bovenwoningen kunnen naar boven uitbreiden, omdat dakopbouwen in deze straten zijn toegestaan. De benedenwoningen kunnen zo nodig naar achteren worden uitgebouwd.

De hier getoonde bovenwoning met één verdieping is voorzien van een extra bouwlaag en daarmee vergroot tot een dubbel bovenhuis. De bewoners hebben gekozen om op de hoogste verdieping te gaan wonen. De woonkamer is gecombineerd met een open keuken en grenst aan een ruim dakterras.

De kamers op de bestaande eerste verdieping zijn omgebouwd tot slaapkamers. Het voordeel hiervan is dat de benedenverdieping, die al bestond uit aparte kamers, niet verder moest worden ingedeeld. Door de grote woonverdieping boven te plaatsen kunnen hier de separatie-wanden ontbreken.